REIMS 17 september 2017

Fred Schijnen wint Reims 17 september.

Op de tweede vlucht zitten we alweer in Reims. Het slechte weer heeft ons toch weer in de kaarten gespeeld en voor vluchtuitval gezorgd. Daaraan hebben we ons al het hele seizoen moeten wennen. Wij hopen dat de toekomst betere vooruitzichten brengt, doch dat is het enigste wat wij niet kunnen bepalen. Helaas, anders was het anders, of niet. Komen wij bij de deelname aan deze vlucht. Qua duiven is het aantal om meer als de helft gedaald naar 1180. Dat is een enorme vermindering. Met de deelnemers is het ook al niet beter en zijn we met de helft gedaald naar 55. Dat is een ravage bijna niet te geloven. Waaraan het ligt is op het moment niet te bepalen. Maar het zal een reden hebben.

Deze keer beginnen we op de Heerlerbaan. Hier pakt Fred Schijnen een prachtige overwinning. Voor dit succes van allen een hartelijke felicitatie. Dat hoort bij het spel. Deze vlucht bracht een nieuwe winnaar naar voren. Ook in Heerlen zitten duiven die winnen kunnen en op tijd goed zijn.

In Bocholtz kwam J. A. Vanwersch goed uit de verf. Met 2 en 16 komt hij goed naar voren. Dat is het leuke aan de duivensport. Iedere vlucht kan de top tien toch veel verandering brengen. Toch zijn er enkelen die zich vaak in de top weten te handhaven.

In Eygelshoven doet Philip Baadjou weer dat wat van allen verwacht wordt en dat is de duiven goed aan de start brengen en snel verschillende duiven op de lijst zetten. Dat is deze keer weer het geval. Hij plaatst met 3, 4, 5 en 10 gelijk 4 duiven in de top tien. Van de 129 gezette duiven speelt hij precies 65 stuk in de prijzen. Dat is precies 50 procent. Echt niet slecht.

De naam Hendriks liet niet lang op zich wachten. Ze beginnen in Nijswiller met 6 en 7 en doen zo weer eens goede zaken. Men moet altijd met hen rekening houden. Dat is een feit op deze vluchten.

Wij gaan verder en wij zijn weer in Bocholtz. Hier is nu de combinatie Wiertz-Pelzer aan de beurt. Mijn geheugen zegt mij dat ze in de nareis altijd goed hebben gepresteerd. Dat soort vluchten zijn hun op de het lijf geschreven. Nu plaatsen ze nummertje 8 in de top tien. Een vermelding in dit verslag is maar voor weinigen weggelegd. Week op week worden iets meer dan een hand vol deelnemers genoemd. Gelukkig is diegene die dan erbij zit.

J.P. Zinken uit Landgraaf is deze keer de laatste vermelding van deze vlucht. Ook hij plaatst met 9 en 11 gelijk 2 duiven bij de eersten. Ook hij speelt deze vluchten van de nareis graag met vele manden vol duiven. Aan het einde nog eens goed toeslaan dat is zijn doel. Wat niet verkeerd is en wat vele graag willen. Op het laatst in het geheugen van de liefhebbers blijven.

Tot dan.

Manfred

Copyright © 2018 Samenspel Blauw. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is gratis open source software vrijgegeven onder de GNU/GPL Licentie.