SEZANNE 24 september 2017

Jo en Florian Hendriks slaan genadeloos toe op sluitingsvlucht.

Met de sluitingsvlucht vanaf Sezanne is het seizoen 2017 ten einde. Iedere liefhebber kan zich zijn gedachten maken over het verloop van dit seizoen. Als men eerlijk tot zich zelf is weet iedereen waaraan hij toe is. Alles nog eens een keer de revue laten passeren en snel is dan een besluit genomen voor de aanpak van het komend seizoen. Dat is simpel geschreven doch alles heeft hier en daar nog wat problemen opgeleverd waaraan nog een tijd gewerkt moet worden alvorens deze opgelost kunnen worden. Iedereen is “seines Glückes Smid”. Ik hoop dat iedereen uit deze problematiek snel kan uitkomen. Wij worden allen wat ouder en dan zijn de problemen toch niet zo snel uit de wereld gepakt. Veel succes met dit gebeuren. Maar wij moeten nog de laatste vlucht met een goed verslag begeleiden.

Voor de overwinning moeten wij weer eens naar Nijswiller. Hier boekte de combinatie Jo en Florian Hendriks hun beste prestatie van het hele seizoen. Hiervoor van harte gefeliciteerd van allen.

Hun prestatie is niet zo snel te evenaren, laat staan te verbeteren. Met 1, 2, 3, 4, 5, 9 en 10, dat zijn 7 duiven bij de top tien, geven ze hun concurrenten het nakijken. Dit gebeurde alles binnen 3 minuten. Doch ze laten toch nog verder wat volgen met 11, 14 en 24 en nog totaal 30 prijsduiven van de 37 gezette duiven. Voor velen onvoorstelbaar, maar in een woord GRANDIOOS!.

Nu naar Eygelshoven. Hier was Philip Baadjou ook weer present voor een goede uitslag. Hij eiste de rest van de top tien voor zich op met 6, 7 en 8 en ook hij gaat gewoon verder met de plaatsen 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 en 22. Totaal boekte hij 55 prijsduiven van de 114 gezette duiven, zeker niet zo slecht.

Met 2 hokken wil ik niet eindigen. Ik pak de top 20 voor deze vlucht.                                                        Op plaats 11 gaf combinatie Vanwersch-Hengelbrock hun visitekaartje af, doch zo slecht als nu wordt aangenomen hebben ze niet gepresteerd. Ze pakken nog een serie van 11, 20, 27, 28, 29 en 30. Iedereen was echt tevreden als ze dit hadden gepresteerd.

Sluiten moet ik dit verslag met mezelf. Met de plaatsen 13, 25 en 26 pak ik ook nog wat van de koek mee. Ik ben echt blij met dit sluitingsstuk.

Blijven hopen en goed werken, nu worden de prijzen voor het komend seizoen gemaakt. Dat is echt waar en zal ook in de toekomst zo blijven. Velen zal ik het komend seizoen weer terugzien en begeleiden met woorden, daden moeten ze zelf boeken. Ik wens allen een goede begin voor het komende seizoen. Tot dan blijf ik uw verslaggever.

 

Manfred Georges

Copyright © 2018 Samenspel Blauw. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is gratis open source software vrijgegeven onder de GNU/GPL Licentie.