RETHEL 21 APRIL 2018

Formidabele uitslag voor Gerard en Piet Lindelauf vanaf Rethel

Voor deze vlucht waren 2276 duiven in concours. Dit aantal geeft een mooie wedstrijd. Het weer was de hele week goed en nu was het ook niet slecht. Toch was het wat heiig en dit had dan wat invloed op de concourstijd. De concourstijd lag met 20 minuten toch wat aan de hoge kant voor dit aantal kilometers van minder dan 200. Met 99 deelnemers was het concours goed bezet. De wind was iets noordelijk en zo kwam de eerste duif met een snelheid van 1290,473 meter per minuut aan.

Voor deze duif moeten wij naar Vijlen vertrekken. Hier pakt de combinatie Ger en Piet Lindelauf een prachtige zege. Beiden van harte gefeliciteerd met deze uitslag. Maar ik moet toch nog wat woorden schrijven over hun uitslag. Zij hebben op deze vlucht de duiven aan het touwtje thuis gekregen. Als ze nog een ouderwetse klok moesten gebruiken was die snel warm gelopen, doch elektronisch regende het aan de lopende band prijzen. Hier volgt hun serie van de 10 eerste duiven. Ze beginnen met 1, 3, 4 en 5 binnen de top tien. Aansluitend gaan ze verder met 11, 12, 13, 15, 18 en 21. Dan maken ze nog in totaal 27 prijzen van de 35 gezette duiven. Ik moet nog iets kwijt. Hun winnende duif had een voorsprong van 3 minuten !!! Na deze 3 minuten worden de volgende in seconden ritme geklokt. De prestatie wordt nog iets hoger getild met alleen maar jarige duiven in concours. Ze hadden alle oude vliegduiven namelijk verkocht.

Plaats 2 pakte goed old Jef Schnackers uit Simpelveld. Hij zette gelijk zijn handtekening onder 2 kopduiven met 2 en 17. Zijn eerste duif was gelijk zijn eerst-getekende van de poulelijst. Dat doet iedere liefhebber goed met zijn getekende voorop.

Plaats 6 gaat naar Leo Pluijmen uit Voerendaal. Met hem moet men altijd rekenen als de prijzen verdeeld worden. Nu pakte hij even 17 prijsduiven van de 34 gezette.

Snel verder naar plaats 7. Hiervoor tekent Philip Baadjou uit Eijgelshoven. Hi had 89 duiven mee maar toch pakte hij een groot aantal van 58 prijzen. Toch niet slecht van hem.

De combinatie Vanwersch-Hengelbrock geeft ook hun visitekaatje af op plaats 8. Wie de top tien haalt die heeft het niet slecht gedaan.

Vorige week nog 2 en 3 en nu weer met 9 en 10 beginnen dat scoort J.P. Zinken uit Ubach over Worms. Van de 38 duiven zette hij 19 in de prijzen. Kan beter maar ook slechter. Voor mij zit deze vlucht erop tot volgende week.

 

Manfred

Copyright © 2018 Samenspel Blauw. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is gratis open source software vrijgegeven onder de GNU/GPL Licentie.