SENS 12 MEI 2018

Wederom dubbelslag voor Gerard en Piet Lindelauf.

De vlucht Sens van 12 mei betekent de start van de midfondvluchten. Nu moeten onze duiven al iets meer presteren. De vliegtijd gaat nu uren duren. Deze vluchten vragen ook 2 dagen mand. Er wordt gezegd, dat bij 2 dagen mand andere duiven voorop komen. Of dat zo is zal de toekomst uitwijzen. De vliegtijd voor deze Sens was 4 uur en het concours duurde bijna 25 minuten.

De naam van de winnaar van deze vlucht is niet veranderd. Wij blijven namelijk in Vijlen bij de G. & P. Lindelauf. Voor de zoveelste keer van harte gefeliciteerd met deze schitterende dubbele overwinning! Deze twee duiven arriveerden samen en hadden op de volgende aankomende duif 5 minuten voorsprong. Dat doet de deur dicht. Met de posities 1, 2 en 12 draaien zij een prachtig trio in de absolute top. In totaal klokken zij 22 van de 31 gezette duiven. Dat is bijna niet te kloppen. Als ik echter de laatste uitslaglijsten bekijk, zie ik toch ook andere hokken sterk naar voren komen. Hoe lang zal de hegemonie van het hok Lindelauf nog duren?

Op plaats drie komt ’n hok heel sterk naar voren. Ik heb het hier over de combinatie Jo en Florian Hendriks uit Nijswiller. Met de plaatsen 3, 8 en 16 doen ze het al uitstekend. Hun percentage met bijna 70% aan prijzen is op z’n best. Dat zijn 18 prijzen van de 26 gezette duiven.

Kerstin Frohn uit Gulpen kwam verleden week al opdraven. Nu zet zij ook een prachtig trio bij de eersten met de plaatsen 4, 9 en 18. Goed is goed en dat geeft veel hoop op wat nog komen gaat.

Van Gulpen snel naar Eijgelshoven. Hier pakt Philip Baadjou een fraaie 5e plek. Zo als ik hem ken, denk ik dat hij hiermee echt tevreden zal zijn. Hij krijgt nog wat tijd om zich in de kijker te spelen, maar hij moet het toch zelf waar maken.

H. van Wersch uit Wittem doet bijna hetzelfde als hetgeen de drie eerste liefhebbers hebben gedaan. Ook hij scoort met de plaatsen 6, 7 en 13 een uitstekende uitslag. Als ik zo kijk is er een mooie strijd op komst. De een of andere outsider zal ook nog willen meespelen. Niemand is uitgesloten.

De laatste vermelding van deze week in de top tien gaat naar Epen. Hier doet N.Ramakers het beslist niet slecht. Hij pakt met de posities 10 en 11 een prachtig duo. Met 7 prijzen van de 12 gezette duiven met daarbij 2 kopduiven is in een woord geweldig!

Zo tot de volgende vlucht vanaf Lorris.

Tot dan, Manfred.

Copyright © 2018 Samenspel Blauw. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is gratis open source software vrijgegeven onder de GNU/GPL Licentie.